Prijava

Vaša prijava

Završen natječaj ‘Pišem ti pismo’, ovo su dobitnici nagrada


U Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u subotu će se od 11 sati održati završnica natječaja Pišem ti pismo… natječaj za najpismo. Dobitnicima će biti podijeljena priznanja te nagrade Hrvatske pošte koja je bila suorganizator natječaja i Gradske knjižnice Velika Gorica. Ove godine nagrađena su tri pisma u kategoriji odraslih i četiri pisma u kategoriji dječjih/omladinskih pisama. Pohvale će dobiti još po tri natjecatelja iz svake kategorije. Na natječaj je pristiglo 57 pisama iz Rijeke, Dubrovnika, Osijeka, Delnice, Splita, Koprivnice, Trnovca Bartolovečkog, Rovinja, Sandrovca, Pule, Marije Bistrice, Zaboka, Siska, Varaždina, Ičića, Vinkovaca, Virovitice, Nove Gradiške, Belog Manastira, Samobora te iz Zagreba, Velike Gorice, Vukovine i Donje Lomnice.

Ovogodišnji se natječaj odvijao pod motom „Zaljubljeni Šenoa i druge ljubavi“ i to povodom 150 obljetnice upoznavanja književnika Augusta Šenoe i njegove supruge, Velikogoričanke Slave pl. Ištvanić. Prvo Augustovo ljubavno pismo Slavi datirano je 27. ožujka 1867., a njihova je prepiska ušla u povijest kao jedna od najemotivnijih i najljepših u hrvatskoj književnosti. Kao inspiracija za pisma natjecateljima je mogla poslužiti Šenoina ljubavna priča, ali su mogli pisati i nekim svojim ljubavima.

Dobitnici nagrada

Kategorija odrasli:

  1. Najdraža moja, napisala ANA JAKOPANEC, Koprivnica
  2. Draga Slavica, napisao MARO JOVIĆ, Dubrovnik
  3. Draga moja ljubavi, napisao BODAN KRAJNC, Velika Gorica

Pohvaljeni u kategoriji odrasli:

  1. Usputni prolazniče, napisala Đurđica Stuhlreiter, Osijek
  2. Najdraži, napisala TAMARA BOBIĆ, Viškovo
  3. Slatka gospo, napisala SLAVA ROSANDIĆ, Zagreb

Kategorija dječja/omladinska pisma:

  1. Draga Sanja Polak!, napisla LUCIJA STIPIĆ, Velika Gorica
  2. Draga moja vijerna Ljube!, napisala KARLA PRLIĆ, Velika Gorica
  3. Moderni moj Romeo, napisala Ivana Perović, Beli Manastir

Pohvaljeni u kategoriji dječja/omladinska pisma:

  1. Draga Slavice, ljubljena moja!, napisala PAULA PFEIFFER RIMAC, Velika Gorica
  2. Škola ljubavi, napisala IVANA MARKEŠIĆ, Nova Gradiška
  3. Srednja škola Delnice, ukupno devet pisma – skupna pohvala za sudjelovanje – Krešimir Troha, Marta Kaloper, Ema Bukovac, Ivan Janeš, Zvonimir Mrle, Ida Glad, Ana Radošević, Petra Kruljac, Patricia Petrović

Ove godine Knjižnica je dodijelila i posebnu nagradu za estetski najljepše pismo. Dobitnica je Lucija Žirović iz Velike Gorice za pismo ‘Dragi moj Auguste’.