Prijava

Vaša prijava

Likovni umjetnici i djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje zajedno stvarali umjetnička djela


Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica slavio je jučer 77 godina rada, a u tom povodu organizirali su Likovnu koloniju na kojoj je sudjelovalo 20-ak umjetnika i 15-ak djece iz Centra koji imaju jak senzibilitet prema likovnom izražavanju.

“Vodim niz likovnih kolonija za djecu s posebnim potrebama i intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj, ali mi je posebno zadovoljstvo da i u Gorici možemo organizirati ovakvu likovnu koloniju kako bi im pomogli da unaprijede svoju djelatnost i da djeca budu aktivni i neposredni sudionici ove Likovne kolonije”, rekao je organizator Likovne kolonije Ante Živković Fošar i dodao da on 20 godina proučava kako likovna umjetnost pomaže djeci s posebnim potrebama i zaključuje:”Likovna umjetnost, odnosno ekspresija, je izraz njihovog sazrijevanja koji pomaže u njihovoj socijalizaciji i razvijanju životnih vještina. Obično se misli da ta djeca ne slijede likovne stadije i procese kao druga djeca, no dokazano je da djeca s posebnim potrebama slijede iste procese, imaju iste stadije, ali u kronološkom smislu oni malo zaostaju.”

Umjetnici iz Zagreba i Velike Gorice koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji, cijeli su dan stvarali svoja umjetnička djela, a u tome su im se rado pridružila i djeca. Tema i tehnika izražavanja bili su slobodni, pa je u goričkom Centru za odgoj i obrazovanje nastao šarolik i velik broj likovnih djela.

13.05.2017. Velika Gorica – U Centru za odgoj i obrazovanje održana Likovna kolonija. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Umjetnici će svojim radovima razveseliti naše prostore i našu djecu. Prvenstvena svrha Likovne kolonije je edukacijsko-rehabilitacijska za naše učenike, koji će se uživo upoznati sa stvaranjem jednog umjetničkog djela. Svi naši umjetnici su se dragovoljno odazvali, njihovi radovi će ostati u našem trajnom vlasništvu”, rekao je Zvonko Katalinić, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje i najavio kako će idući tjedan svečano proslaviti svojih prvih 77 godina rada.

Osim Dana otvorenih vrata, koji će trajati od srijede do petka, građani će moći vidjeti i izložbu radova djece iz Centra za odgoj i obrazovanje, a za petak su pripremili priredbu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Galerija fotografija