Prijava

Vaša prijava

Novoizabrani načelnik Općine Orle odlučio riješiti problem divljih deponija


Novoizabrani načelnik Općine Orle Ervin Vujica odmah po preuzimanju vlasti krenuo je u rješavanje problema koji tište njegove sumještane. Prvi problem s kojim se odlučio uhvatiti u koštac je nepropisno odlaganja otpada. Ova tema naći će se na dnevnom redu prve sjednice novog saziva Općinskog vijeća.

„Već duže vrijeme imamo problem s navažanjem smeća iz Zagreba na jednu privatnu parcelu na području naše općine. Osim toga, nismo niti imali regulativu kojom bismo mogli kvalitetno riješiti problem odlaganja otpada u okoliš. Donošenjem Odluke o mjerama za uklanjanje odbačenog otpada želimo spriječiti nepropisno odbacivanje otpada na našem području te stvoriti preduvjete za sankcioniranje takvog ponašanja“, rekao nam je načelnik.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća trebala bi se održati 6. lipnja. S obzirom na broj mandata koji je osvojila lista predvođena Vujicom, neće biti problema oko njezinog konstituirana, kao niti oko izglasavanja odluke kojom bi se trebao riješiti problem odlaganja otpada i okoliš.