Prijava

Vaša prijava

Uhvaćeni dugoprstići koji su krali sekundarne sirovine na području Velike Gorice


Gorička policija imala je uspješan tjedan. Naime, uspjeli su razriješiti više slučajeva provala. Uhvatili su lopova koji je tijekom svibnja provalio u tri bazne stanice mobilnih operatera na širem goričkom području i jednu na zagrebačkom.

„Proveli smo kriminalističko istraživanje na 27-godišnjakom iz Zagreba. Dokazano mu je počinjenje tri kaznena djela na području Veleševca, Velike Mlake i Ribnice te jedno na području Novog Zagreba. Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćeni su oštećenim poduzećima, a protiv muškarca slijedi kaznena prijava za počinjenje četiri kaznena djela“, rekao je Niko Kuzmanović iz PP Velika Gorica.

Policijski službenici PP Velika Gorica uhvatili su četvoricu muškaraca koji su 28. svibnja iz hangara Industrogradnje u Donjoj Lomnici pokušali ukrasti željezne dijelove, dijelove strojeva i hladnjaka. Međutim, u tome ih je spriječio čuvar. Lopovi su se dali u bijeg, ali uskoro su ih posjetila policija.

„Riječ je o četvorici hrvatskih državljana s područja Karlovca, rođenih 1986., 1984.,1987. i 1985. godine. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje i podnesena kaznena prijava Državnom općinskom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Vrijednost predmeta koje su pokušali ukrasti procijenjena je na 20 tisuća kuna“, objasnio je Kuzmanović.

Uhvaćen je i 66-godišnjak. Također s područja Karlovca, koji je u noći 13. na 14. svibnja provalio u isti prostor u Donjoj Lomnici te iz njega ukrao električne vodiče