Prijava

Vaša prijava

FOTO Oldtimeri se provezli Turopoljem


Lukavcem, Lomnicom i Goricom do Ključić Brda prošao je danas 32. po redu Oldtimer Rally. Ljubitelji vozila starijih od 30 godina tako su svoje tradicionalno godišnje okupljanje završili upravo u našem kraju.

“Uvijek naše okupljanje traje dva dana. Prvi dan smo u Zagrebu i vozila su nam izložena u Tehničkom muzeju, a kasnije se vozimo ulicama grada. Drugi dan uvijek odemo na neku drugu destinaciju. Ove godine smo odabrali Turopolje jer smo ovdje nešto rjeđe nego na drugim lokacijama, a Turopolje je blizu, bogato je, ima puno toga za vidjeti i zato smo ovdje”, objasnio je Radovan Marjanović Kavanagh, predsjednik Oldtimer kluba Zagreb.

U Lukavcu su desetke starih vozila i njihove posade dočekali KUD Mičevec i Plemenita opčina turopoljska te im ispričali povijest Turopolja i dvorca. Dočekali su ih pjesmom i pucnjem iz topa. Na dobrodošlici se domaćinima zahvalio predsjednik kluba te objasnio kako je i on jednim dijelom Turopoljac te mu je drago što je danas tu.

“Imamo različite automobile i motorkotače. Naš najstariji automobil je iz 1922. godine Ford T, ali on danas nije ovdje. Motor Ariel iz 1937. godine je najstariji koji imamo, ali ovdje ima i dosta novijih vozila koja su jako interesantna. Čini vam se da ste još jučer vidjeli te aute na cesti, a danas su već za muzej, ali to je tako. Možda bi bilo dobro da status oldtimera bude tek nakon 40 godina starosti”, ispričao je Marjanović Kavanagh.

Galerija fotografija