Prijava

Vaša prijava

U Kurilovcu 8. međunarodni turnir limača „Alpas cup Udarnik 2017“


U povodu Dana državnosti NK Udarnik Kurilovec i tvrtka VEGO sport (zastupnik sportske marke Alpas) i ove godine organiziraju tradicionalni, već osmi po redu, međunarodni nogometni turnir limača (U-11, dječaci rođeni 2006. godine). Turnir će biti odigran na sportskim terenima SRC Kurilovec, tijekom vikenda 17. i 18. lipnja.

– GLAVNI TURNIR – PRVI DAN – „Alpas cupa – Udarnik 2017“ na rasporedu je u subotu (17.06 ). U glavnom turniru nastupit će ukupno 40 momčadi s pozivnicom. Utakmice u glavnom turniru igrat će se oba dana od 9,00 do 20,00 sati. Prvog dana glavnog turnira igrat će se utakmice po skupinama, 8 skupina po 5 momčadi, liga-sustavom, tj. „svatko sa svakim“ i to na 4 terena istovremeno, a ukupno će prvog dana biti odigrano 80 utakmica.

– GLAVNI TURNIR – DRUGI DAN – u drugi dan glavnog turnira od ukupno 40 momčadi plasirat će se njih 32, od turnira će se oprostiti sve posljednje plasirane momčadi iz 8 skupina. Prve dvije plasirane momčadi iz skupina, njih 16, u nedjelju će se boriti za naslov pobjednika, a treće i četvrto plasirane momčadi iz skupina igrat će tzv. „utješni turnir“. U nedjelju prije podne 16 momčadi koje idu u završnicu za naslov najbolje podijeljeno je u 4 skupine po 4 momčadi gdje se također sastaje „svatko sa svakim“, a četiri skupine po 4 momčadi formiraju se i u Utješnom turniru. Nakon razigravanja po skupinama po dvije najbolje momčadi iz svake skupine, njih osam ukupno, nastavlja turnir po „cup-sustavu“, tj. na ispadanje. Pobjednici idu dalje sve do finala, a poraženi u razigravanje za plasman. Veliko finale na rasporedu je u 20,00 sati. Drugog dana turnira bit će odigrane 72 utakmice, također na sva četiri terena.

Na 8.“ Alpas cupu Udarnik 2017“ bit će odigrano čak 152 utakmice na četiri terena SRC Kurilovec. U tijeku su intenzivne pripreme na uređenju glavnog i pomoćnog igrališta SRC Kurilovec.

Još od svog prvog izdanja „Alpas cup Udarnik“ ima međunarodni karakter. Ove godine na turniru će nastupiti ukupno 40 momčadi s ukupno više od 600 dječaka rođenih 2006. godine. U Kurilovec će doći momčad iz 5 zemalja – BiH, Srbije, Makedonije, Rumunjske i Austrije. Turnir je putem HNS-a prijavljen i UEFA-i, te se već petu godinu za redom nalazi i na službenom kalendaru UEFA-inih službenih turnira mladeži. Turnir se igra po međunarodnim propozicijama (6 igrača u polju + vratar), a utakmice traju po 20 minuta bez poluvremena i izmjena strana. Sve utakmice na svim terenima počinju i završavaju u isto vrijeme zvukom sirene. Dimenzije igrališta za igru su 60×40 m, a golovi su veličine 5×2 m.

Na „Alpas cupu Udarnik 2017“ nastupaju momčadi gotovo svih najboljih hrvatskih klubova – Dinamo, Hajduk, Rijeka, Zagreb, Split, Lokomotiva, Slaven Belupo, Istra, Zadar te klubova s dobrom i poznatom školom nogometa – Varteks, Hrvatski dragovoljac, Međimurje, Metković, HAŠK… Čast velikogoričkog sporta i ove godine brane domaćin Udarnik i HNK Gorica, te Gradići i Velika Mlaka-Gorica. Naslov pobjednika turnira ove će godine braniti klinci iz RNK Split. Najuspješnija momčad u prvih šest izdanja turnira bilo je zagrebački Dinamo koji je do sada četiri puta slavio na turniru, a jednom „bili tići“, te “petlići“ iz Crvene Zvezde.

Pokrovitelji turnira su Grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Turistička zajednica Grada Velike Gorice te Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Treću godinu za redom turnir značajno podržava i Hrvatski nogometni savez.

Medijski pokrovitelji drugu godinu za redom su City radio i City portal.