Prijava

Vaša prijava

FOTO Zagrebačka županija obilježila Dan branitelja


Protekli tjedan protekao je u znaku branitelja. Naime, 27. lipnja u Pokupskom je obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi. Prije 26 godina upravo na tom potezu raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde koja je tada počela djelovati na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu.

Centralna svečanost održana je u subotu u Zaprešiću. Na Trgu Ivana Pavla II. postrojile su se ratne postrojbe s područja Zagrebačke županije, a položeni su i vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata na Trgu žrtava fašizma. Nakon toga održana je misa u crkvi sv. Ivana Krstitelja, a zajedničko druženje nastavljeno je uz glazbu i ručak u šatoru postavljenom u središtu grada.

„Vi ste ti koji ste snove generacija o vlastitoj državi pretvorili u stvarnost. Ostavljajući svoje domove, obitelji i sigurnost krenuli ste u rat u kojemu ste za Hrvatsku bili spremni dati i ono najdragocjenije, vlastiti život! Na tome vam bezbroj puta hvala“, poručio je župan Stjepan Kožić braniteljima. Dodao je kako branitelji, za sve ono što su učinili, zaslužuju iskreno poštovanje, divljenje i svesrdnu pomoć.

Galerija fotografija