Prijava

Vaša prijava

Ovo je najbolja zaštita od kriminalaca


U posljednjih tjedan dana zabilježeno je više kaznenih djela u kojima je nepažnja i lakovjernost žrtava olakšala posao kriminalcima. Među njima ističe se slučaj koji se dogodio u utorak u jutarnjim satima, između 6 i 7,30 sati, u Cerovskom Vrhu. Lopov je ušao u otključanu kuću i iz nje ukrao 4 tisuće kune.

Drugi slučaj dogodio se u Velikoj Gorici. Nepoznate osobe lažno su se predstavile 79-godišnjakinji i zadobile njezino povjerenje. Starica je prevarante u dva navrata pustila u svoj stan, a njezina lakovjernost stajala ju je više desetaka tisuća kuna.

Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica upozorio je građane na važnost samozaštitnog ponašanja.

„Upozorio bih naše sugrađane da povedu više pažnje po pitanju zaključavanja ulaznih vrata pa čak i kad nakratko izlaze iz svog doma. Treba izbjegavati ostavljanje ključeva po skrivenim mjestima u dvorištu, jer to olakšava posao lopovima. Izbjegavajte puštanje nepoznatih osoba u svoje dvorište. Lopovi često ulaze u dvorišta pod izlikom traženja sekundarnih sirovina ili osoba koje tu uopće ne žive, kako bi snimili situaciju. Drugi problem je lakovjernost naših starijih sugrađana koji su u zadnje vrijeme često na meti prevaranata. Najčešće im se predstavljaju kao predstavnici banaka, Porezne uprave, HZZO-a pa čak kao i policijski službenici. Žrtve ih puštaju u svoje domove i ostaju bez svoje životne ušteđevine“, istaknuo je Ljubanović.

 


Održan prijem slovačke delegacije

3. Samobor Craft Festival – mjesto gdje baština susreće kreativnost