Prijava

Vaša prijava

Selnica dobiva dječji vrtić


Na proslavi Dana svoga mjesta Selničani su dobili dobru vijest. Stigla je pravomoćna građevinska dozvola za izgradnju vrtića. Informaciju je potvrdio predsjednik Mjesnog odbora Mate Ćorić.

“Najvažnije je što smo dobili pravomoćnu građevinsku dozvolu jer vrtić nam je prijeko potreban. U sklopu njega nalazit će se i multifunkcionalna dvorana kao i prostorije Mjesnog odbora koji je trenutačno smješten u kontejneru. Sve će to biti sagrađeno na parceli od 6000 četvornih metara koju nam je kupio Grad”, rekao je Ćorić.

Kontaktno područje sa prostorom za razvoj Zračne luke

Ovo mjesto u kojem živi šestotinjak ljudi izgradnjom velikogoričke obilaznice i otvaranjem Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman postalo je iznimno atraktivno, osobito poduzetnicima koji otvaraju rent-a-car agencije pa su i zemljišta postala traženija. Nije niti čudno jer ona su definirana kao kontaktno područje sa prostorom za razvoj Zračne luke.

Inače, Selnica i Bapče uzeti su kao ogledni primjer urbane sanacije divlje gradnje i to za cijelu Hrvatsku.

“Činjenica je to da su mnogi na našem području radili bespravno, mnogi su se ovdje doselili tijekom rata jer zemljište je bilo povoljno. U tijeku je postupak same legalizacije”, istaknuo je Ćorić.

Foto: Mjesni odbor Selnica

Ovogodišnji Dan Selnice proslavljen je u šatoru od 200 četvornih metara, a troškove zabave financijski su pokrili mještani.