Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica bila je domaćin najbrojnijeg Paraatletskog mitinga, gorički parasportaši ostvarili odlične rezultate

[]

Paraatletski klub Uspon u nedjelju je na ŠRC-u Velika Gorica organizirao Paraatletski miting i 3. kolo hrvatske paraatletske lige. Bio je to najbrojniji miting do sada na kojem je nastupio 101 paraatletičar i paraatletičarka, a natjecanje je poslužilo i kao posljednje pripremno natjecanje prije odlaska reprezentacije u Kobe na Svjetsko prvenstvo.

– Moramo se pohvaliti da su naši Velimir Šandor, koji je disk bacio 18.78m što mu je najbolji ovosezonski rezultat i Mirnes Omerhodžić koji je čunj bacio 32.06m što je ujedno i novi državni rekord, pokazali da su u izvrsnoj formi što nam daje naslutiti da će u Kobeu biti izvrsnih rezultata – ističu iz kluba.

Uz Velimira i Mirnesa junior su pokazali da i od njih u budućnosti možemo očekivati dobre rezultate pa su tako u skoku u dalj nastupili Amar Jakupović, Ivano Rajković, Dominik Nestić i Toni Pemper. Amar je skočio 3.45m, Dominik 3.15, Toni 3.01m a Ivano 2.61m. Toniju Pemperu je ovo bio prvi klupski nastup.

Foto: FB Paraatletski klub Uspon

U bacanju kugle od juniora su nastupili Tin Posavec, Amar Jakupović, Ivano Rajković i Matej Hačić. Tin je kuglu bacio 3.66m, Amar 5.73m, Ivano 5.56m, Matej 5.57m, svima su ovo najbolji rezultati do sad. Od seniora su nastupili Dominik Počekal u bacanju kugle i diska, disk je bacio 29.80m dok je kuglu bacio 8.20.

Stjepan Dereta, Nikola Nestorović, Tvrtko Matanović i Antonio Lovrić u bacanju kugle Stjepan je kuglu bacio 8.49m što mu je najbolji rezultat, Tvrtko 6.44m. Nikola 6.46m a Antonio 6.11m.

Od djevojaka iz ovog goričkog kluba nastupile su Renata Celjak u bacanju kugle i diska, kuglu je bacila 5.10, a disk 12,09m. Anamarija Hudić i Nataša Sobočan nastupile su u bacanju kugle, Ana je bacila 3.94 a Nataša 6.14m.

– Svi sudionici dobili su medalju za sudjelovanje, a troje najbolji po RAZA bodovima u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili su pehar pa je tako naš Mirnes Omerhodžić osvojio prvo mjesto u muškoj konkurenciji dok je Nataša Sobočan bila treća u ženskoj konkurenciji – kažu iz Uspona.

Od ostalih rezultata ističu rezultat Luke Bakovića iz Splitskog ASK-a, ujedno i putnika za Kobe, koji je kuglu bacio 16.10m što je i novi državni rekord. Taj rezultat svrstava ga u sam vrh što je trenutno treći rezultat u svijetu u klasi F46.

Foto: FB Paraatletski klub Uspon

– Ovo je bio organizacijski, a i po brojnosti nastupa najkvalitetniji naš miting od osnutka kluba. Kako uvijek može više i bolje idemo probat sljedeće godine još i bolje. Ne znamo još točno kad ali već sad vas sve pozivamo na Paraatletski miting Velika Gorica i novo kolo hrvatske paraatletske lige za 2025.godinu – dodaju iz kluba.

Ova objava Velika Gorica bila je domaćin najbrojnijeg Paraatletskog mitinga, gorički parasportaši ostvarili odlične rezultate se prvi puta pojavila na cityportal.hr.