Prijava

Vaša prijava

Nastavlja se akcija uvođenja kanti za odvojeno prikupljanje otpada


VG Čistoća nastavlja akciju uvođenja kanti za odvojeno prikupljanje otpada. U plave kante građani će odlagati papir, a u žute plastičnu i metalnu ambalažu. Ovim aktivnostima nastavlja se provođenje druge faze pilot projekta odvajanja otpada na kućnom pragu.

„Tijekom prošle godine u zgradama kolektivnog stanovanja podijelili smo posude u kojima će se odvojeno prikupljati otpad 6600 naših korisnika. U ponedjeljak krećemo s podjelom posuda za odvojeno prikupljanje otpada na području grada omeđenom Avenijom Pape Ivana Pavla II, Ulicom Jurja Dobrile, Zagrebačkom ulicom i Ulicom Hrvatske Bratske Zajednice. Posude će dobiti i korisnici iz ulica kraljice Katarine, kraljice Jelene i kralja Petra Svačića“, rekao nam je direktor Željko Galeković.

Plastična i ambalaža odvozit će se svakog trećeg tjedna od 24. listopada, a papir svaki četvrti tjedan od 31. listopada.

Direktor VG Čistoće otkrio nam je kako Goričani sve više razvrstavaju otpad.

„Višestruko su se povećale količine prikupljenog papira, plastike i metala, u odnosu na vrijeme kada smo taj otpad prikupljali samo na zelenim otocima postavljenima na lokacijama po gradu i okolnim naseljima. Namjera nam je da u što skorijem roku omogućimo odvojeno prikupljanje otpada za minimalno 50 posto naših korisnika“, dodao je Galeković.