Prijava

Vaša prijava

FOTO Mještani Općine Kravarsko slave svoj dan


Najveća investicija koja nam se dogodila vezana je uz modernizaciju elektro mreže Općine Kravarsko, vrijedna 10 milijuna kuna. Nedavno je postavljeno 12,5 kilometra visokonaponskog voda u vrijednosti 3,5 milijuna kuna. Puštanje te mreže u pogon očekuje se do kraja godine. Tada ćemo moći reći da imamo uvjete za naše poduzetnike, da mogu kvalitetno raditi i imati kvalitetnu opskrbu strujom na našem području. To će puno značiti i svim našim stanovnicima, najavio je načelnik Vlado Kolarec na svečanoj sjednici u povodu Dana općine Kravarsko.

17.09.2017. – Dan općine Kravarsko. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Među najvažnijim projektima realiziranim u proteklih godinu dana Kolarec je istaknuo saniranje klizišta i obnovu prometnica. Mještani Barbarića dobili su društveni dom, nakon 30 godina iščekivanja. Načelnik je napomenuo kako Općina unatoč malom proračunu pokušava isfinancirati sve najvažnije projekte neophodne za normalan život ljudi, kao što to čine i gradovi sa znatno većim proračunom.

„Općina Kravarsko za sve učenike financira javni gradski prijevoz, onu razliku od 75 do 100 posto, tako da djeca imaju besplatni prijevoz u srednju školu. Također, financiramo i dio prijevoza studenata te kompletnu prehranu djece do 4. razreda osnovne škole, dok onu od 4. do 8. razreda sufinanciramo. Učenicima naše škole već dvije godine kupujemo udžbenike, što je za Općinu ogromni izdatak, ali to činimo ih zadržimo u našem kraju i olakšamo im život. Smatramo da bi kupovina knjige u ruralnim područjima trebao biti zadatak države“, istaknuo je Kolarec.

17.09.2017. – Dan općine Kravarsko. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Podršku Općini Kravarsko u njezinom daljnjem razvoju dao je izaslanik Vlade i Sabora Mato Čičak.

„Na vama je da pripremate projekte, a vidim da dosta toga ide u realizaciju za iduću godinu. Iskreno vam čestitam na svemu ovome što ste napravili u protekloj godini, ali isto tako za proteklih 22 godine. Kod vas sam dolazio na instrukcije, neke dobre stvari smo prenijeli u Rugvicu“, rekao je Čičak.

17.09.2017. – Dan općine Kravarsko. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice Nenad Karas ustvrdio je kako su Gorica i Kravarsko znatno više nego obični susjedi.

„Povezani smo gospodarski, kulturno, sportski, prometno, ali ono što nas najviše povezuje, to su naši stanovnici. Dokaz tome je i naš zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji također potječe iz ovih krajeva“, istaknuo je Karas.

A spomenuti zamjenik goričkog gradonačelnika poručio je kako se Općina Kravarsko neprestano razvija i raste po pitanju infrastrukture te kako joj predviđa svijetlu budućnost.

„Meni je kao mladom čovjeku posebno drago da Općina ima bogat društveni život, zahvaljujući desetak udruga koje ovim mještanima omogućuju da na kvalitetan način obogate svoje slobodno vrijeme“, kazao je Ervin Kolarec.

17.09.2017. – Dan općine Kravarsko. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

U povodu Dana općine, zaslužnim pojedincima i udrugama uručena su priznanja. Među njima su odlikašice Osnovne škole Slavko Kolar, Barbara Borovac i Julijana Kolarec, Lovačko društvo ‘Vepar Kravarsko’, Društvo sportske rekreacije Kravarsko, Zvonko Čunović i Alojzije Kolarec.

Galerija fotografija: