Prijava

Vaša prijava

Franjo Tuđman uhvaćen objektivom zagrebačkih fotografa


Sinoć je u galeriji Fotokluba Zagreb otvorena izložba fotografija putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. Izložene se 44 djela 19-orice autora, članova Fotokluba Zagreb, nastalih neposredno prije otvaranja novog putničkog terminala.

Među posjetiteljima su bili i idejni tvorci novog putničkog terminala Branko Kincl i Velimir Neidhardt, koji su izrazili zadovoljstvo organizacijom izložbe, istaknuvši da su fotografija i arhitektura umjetnosti koje se međusobno prožimaju na osobiti način.

„Umjetnički pristup članova Kluba posebnoj temi zračne luke, drugačiji je od pukog dokumentarizma. Neki od fotografa su nositelji najviših svjetskih zvanja na području umjetničke fotografije pa im je čak i vrlo kratko vrijeme za snimanje bilo dovoljno da svoj doživljaj zračne luke izraze na sebi svojstven i originalan način. Ideja je , naravno, da Zračna luka Franjo Tuđman, kao proizvod hrvatskog čovjeka i autentične hrvatske kulture, bude različita od bilo kojeg drugog aerodroma u svijetu, prepoznatljiva i zapamćena“, rekao je Božidar Kasal, autor teksta kataloga izložbe.

Izložbu možete pogledati do 6. listopada u Ilici 29.