Prijava

Vaša prijava

Mraclinka uzela titulu najuzornije seoske žene Zagrebačke županije


Suzana Klapšec Macenić iz Mraclina najuzornija je žena Zagrebačke županije. Suzana je nositeljica OPG-a koji se bavi proizvodnjom cvijeća i povrća u plastenicima. Aktivna je članica DVD-a, ima i čin vatrogasnog časnika.

02. 10. 2017. – Zagreb – Proglašenje najuzornije seoske žene Zagrebačke županije. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

“Želja mi je promovirati svaku ženu koja radi na selu i cijeli se dan posvećuje toj proizvodnji. Žena na selu danas mora biti dobra poduzetnica da bi uspjela, koristiti novitete i promovirati svoje domaćinstvo. Morate se boriti sa tržištem, puno ulagati i konstantno se usavršavati. Isto tako, pronaći vrijeme za sebe i svoju obitelj koja je meni na prvom mjestu”, ispričala nam je Suzana Klapšec Macenić, koju je u konkurenciji tri kandidatkinje izabrao šesteročlani ocjenjivački sud.

Oni su bodovali sve parametre koje uzorna žena mora zadovoljiti – njezinu poljoprivrednu proizvodnju, brojnost obitelji, uređenost gospodarstva i kućanstva, kulturno-umjetnički i humanitarni rad, komunikativnost, šarm i simpatičnost.

02. 10. 2017. – Zagreb – Proglašenje najuzornije seoske žene Zagrebačke županije. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

Prva pratilja je Gordana Brtan iz Repinca, dok je druga Katarina Vugrinić Brajković iz Lučelnice.

“Teško je pronaći najuzorniju seosku ženu, ne zato što njih nema, već zato što su u velikome poslu i onda sve ovakve aktivnosti remete njihov poslovni i ritam življenja. Jednostavno se nemaju vremena prijaviti na izbor”, istaknuo je zamjenik župana Hrvoje Frankić.