Prijava

Vaša prijava

FOTO Obilježeni Svjetski dani vida i srca


Dvodnevno obilježavanje Svjetskog dana vida odnosno srca u Velikoj Gorici organizirali su Dom zdravlja Velika Gorica, Veleučilište Velika Gorica i Ljekarne Zagrebačke županije. Povodom Svjetskog dana vida studenti optometrije Veleučilišta  građanima su na Tržnom centru besplatno pružali uslugu mjerenja oštrine vida (Screening) i autorefraktometrije, u petak 06. listopada, od 9 do 12 sati. Ekipu su činili mgr. Sonja Drugović, bacc.ing.opt. Kristijan Pili i studenti: Kristina Radić, Neža Kožar i Marko Ćurić. Prevencija je jako bitna, vid bi trebalo kontrolirati jednom godišnje i Veleučilište poziva građane da posjete njegov laboratorij optometrije (Zagrebačka 5) i obave besplatne preglede oštrine vida te dobiju stručnu pomoć pri izboru naočalnih ili kontaktnih leća.

Sutradan (subota, 07. listopada) u šatoru na Tržnom centru upriličena je nova zdravstvena kontrola povodom Svjetskog dana srca. Od 9 do 12 sati građani su imali prigodu besplatno izmjeriti krvni tlak i šećer, te obaviti konzultacije s kardiolozima. U akciji su sudjelovali: dr. Lidija Kraljičković, netom promovirani liječnica Linarić i liječnik Ledinski, magistrice Ana i Maja te Udruga ”VG Dijabetičar”.

Glavni organizator dvotjedne manifestacije dr. Stjepan Zagorac, ravnatelj velikogoričkog Doma zdravlja, bio je zadovoljan odzivom građana na spomenute zdravstvene kontrole: ”Čini mi se da ove naše akcije polako postižu cilj, odnosno da sve veći broj naših mještana ozbiljno shvaća preventivne preglede. Nadam se da će i u buduće briga za vlastito zdravlje biti prioritet svih nas, jer uvijek ponavljam: skrb za vlastito zdravlje počinje doma, a ne u zdravstvenim ustanovama.”

Inače, Svjetski dan srca je 28. rujna, a Svjetski dan vida pada na drugi četvrtak u mjesecu listopadu.

Galerija fotografija


Gradići do nove pobjede