Prijava

Vaša prijava

ZET uvodi kartu za šest, ali ostaje i ona za četiri kune


Pad prihoda Zagrebačko električnog tramvaja od 19,6 milijuna kuna neće se rješavati ukidanjem karte od četiri kune, poručili su iz zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. Minus koji je velikim dijelom nastao zbog uvođenja ove karte, u zagrebačkoj Gradskoj upravi odlučili su riješiti uvođenjem međukarte, piše Večernji list.

Sudeći prema brojkama, polusatne karte za četiri kune Zagrepčanima su bile pun pogodak. Njih su počeli kupovati više, ali su manje kupovali one za deset kuna, kao i dnevne karte te mjesečne i godišnje ZET-ove pokaze.

U prvih šest mjeseci, piše u izvješću Holdinga, “otišlo” je 11,1 milijun karata za četiri kune. Istovremeno, karata od deset kuna prodalo se 1,2 milijuna, dok ih je u prvoj polovici 2016. godine prodano 5,7 milijuna. U istom tom razdoblju lani prodano je 418 tisuća mjesečnih pokaza, dok je ove godine ta brojka 366 tisuća. Lani su u ZET-u prodali 165 tisuća godišnjih pokaza, dok su ove godine prodali njih 160 tisuća.

Smanjenom prihodu, piše također u izvješću Holdinga, doprinijelo je i to što je karta od četiri kune vrijedila i izvan prometnog područja Zagreba, a istovremeno su tri zone izvan grada na području Velike Gorice i Zaprešića te općina Bistra, Luka, Stupnik i Klinča Sela pretvorene u jednu zonu.

Nove karte trebale bi biti zelene boje, vrijedit će 60 minuta i koštati šest kuna. Prema najavama trebale bi ući u opticaj početkom studenog.