Prijava

Vaša prijava

Mraclinke pripremaju proslavu Martinja s domaćom hranom i pićem


Društvo žena Anđela Lovreković iz Mraclina u subotu, 11. studenog, u Društvenom domu organiziraju krštenje mošta proslavu Martinja.

“Grozdje smo pobrali, mošt je otkipel, i treba ga – kak su i dedi naši – okrstiti, da nam postane mlado, fino vinčeko, za okrepu duše i tela. Za veselje i popevku pobrinuli se budu naši lepi mladi mraclinski dečki z Tamburaškoga sastava Lajbeki“, ispričala je Vesna Tafra, predsjednica Društva žena Anđela Lovreković.

U povodu Martinja Mraclinke pripremaju hranu i piće koji će utjeloviti pravi martinski jelovnik. A na njemu će biti domaća suha vratina i domaće mesnate kobase, krvavice, kiselo zelje i restani krumpir. No, bit će tu i pravih mraclinskih štrukli s tropom i domaćih kolača. Prava gozba za 60 kuna po osobi.

“Pijaču si bute posebno platili, a složile bumo i tombolu, tera bu saka dobitna. A de je martinjska guska, pitate se? Pečenu gusku bu na tombole dobil najsretniji gost, a oni teri budu imeli majnše sreče nek si poprave raspoloženje s pečenimi kostajni. I toga bude”, dodaje Tafra i kaže da rezevacije primaju do srijede, 8. studenog, na broj 091 735 6924.