Prijava

Vaša prijava

Požurite, cjepiva protiv gripe sve manje


Početkom ovog mjeseca, točnije 3. studenog počelo je cijepljenje protiv sezonske gripe. Na goričkom području ordinacijama opće/obiteljske medicine podijeljeno je 3350 doza cjepiva. Prema informacijama koje smo dobili iz goričke Epidemiološke službe vlada veliki interes za cijepljenje.

„Zovu me iz ambulanti i šalju mi pacijente na cijepljenje. To mi je signal da su neki potrošili sve doze, a da su drugi pri kraju s njima. Ni kod nas više nema cjepiva“, kratko nam je prokomentirala Gordana Pajan Lehpaner, voditeljica goričke Epidemiološke službe.

Cijepljenje je besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike i zdravstvene djelatnike.

„Svi oboljeli od kroničnih bolesti, posebice s oboljenjima srca i pluća te osobe sa slabim ili oštećenim imunitetom, uključujući i djecu trebali bi se cijepiti. Svim tim bolesnicima gripa može stvoriti velike probleme i zakomplicirali zdravstveno stanje“, rekao nam je doktor Stjepan Zagorac, voditelj Doma zdravlja Velika Gorica.

Ako se želite cijepiti još nije kasno, potrebno je samo nazvati svoga liječnika obiteljske medicine i vidjeti imali još cjepiva. Požurite cjepiva je sve manje.