Prijava

Vaša prijava

FOTO Mađarska večer okupila Mađare iz više županija


Tradicionalno ”Mađarsko veče” u organizaciji Predstavnika mađarske nacionalne manjine Zagrebačke županije održano je sinoć u restoranu Phoenix. Na druženje su došli pripadnici mađarske nacionalne manjine iz više županija (Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Osječko-baranjska). Na godišnjem susretu bili su nazočni i neki od čelnika drugih nacionalnih manjina Zagrebačke županije, a političare su predstavljali saborski zastupnici Ljubica Ambrušec i Robert Janković.

Uvodnu riječ imao je Imbro Berkeš, predsjednik mađarske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, koji je rezimirao proteklo jednogodišnje razdoblje pobrojavši aktivnosti ne samo Mađara, nego i aktivnosti Koordinacije vijeća i predstavnika svih nacionalnih manjina Zagrebačke županije (on je predsjednik Koordinacije). Tijekom cijele večeri raspoloženi Berkeš animirao je kompletno društvo u restoranu, skrbio se da raspoloženje raste, a na kraju se raspjevao i grlio sve redom.

U prigodnom kulturno umjetničkom programu nastupili su Glazbeni zbor i ansambl Zajednice Mađara Pisanica (Općina Velika Pisanica) i Plesna skupina ”Gospođice i momci” iz Udruge Batina (Batina je naselje i pristanište na Dunavu u Baranji, na krajnjem sjeveroistoku Hrvatske).

Nakon službenog dijela za raspoloženje Mađara i njihovih gostiju pobrinula se Grupa Novi početak. Bogati domjenak s obiljem dobrih jela i slastica bio je dodatni razlog da se društvo nije razilazilo do dugo u noć.

Galerija fotografija