Prijava

Vaša prijava

FOTO Zadovoljstvo jesenskom polusezonom, ali ne i euforija u HNK Gorica


Kompletan igrački i stručni pogon HNK Gorica, prateće službe i klupska uprava s predsjednikom Nenadom Črnkom sinoć je domjenkom u restoranu Pastuh simbolično načinila oproštaj od odlične jesenske polusezone. Gorica je okončala prvi dio prvenstva na 2. mjestu (19 9 5 5 21:16 32) i kada bi na kraju prvenstva bila na toj poziciji to bi značilo izravni ulazak u 1. HNL.

Treba podsjetiti na prvi dan ljetnih priprema (ponedjeljak, 10. srpnja) i riječi predsjednika Črnka: – Ambicije kluba? Klupske ambicije se, u pravilu, određuju prema kvaliteti igračkog i trenerskog kadra, a realiziraju se na terenu. Znači, igrači svojim igrama i korektnim odnosom prema klupskim obvezama postavljaju letvicu uspješnosti visoko ili ne. Klupsko vodstvo je tu da prati momčad i ne postavlja pred nju nikakav imperativ, ali ako budemo konkurentni za ulazak u najviši rang, sve ćemo učiniti da iskoristimo mogućnost plasmana u 1. HNL. Ponavljam, klupske ambicije određuju igrači!

Na sinoćnjem domjenku predsjednik Črnko je u obraćanju igračima i ostalima otprilike opet govorio u sličnom tonu i bez glorificiranja odličnog plasmana. Smireno i argumentirano je ukazao na neke manjkavosti u pojedinim utakmicama koje su bile uzrokom gubitka nekoliko bodova i zbog kojih Gorica nema opipljivu prednost pred ostalim aspirantima za ulazak u najviši rang. Zaključak njegovog kratkog ekspozea je kako se jesenski propusti mogu ispraviti na proljeće, uz uvjet da ne bude (pre)više novih promašaja.

Nogometaši Gorice ostaju u trenažnom procesu do 15. prosinca, nakon toga ih čeka nešto više od tri tjedna pauze do priprema za proljeće, koje će započeti u prvoj polovici siječnja 2018. godine.

Galerija fotografija