Prijava

Vaša prijava

FOTO Kosničani živim jaslicama ispričali priču o rođenju Isusa


Članovi Kulturno-umjetničke udruge Turopoljska tradicija za mještane Kosnice, ali i goste, uprizorili su živim jaslicama Božićnu priču o noći rođenja Isusa Krista. U štalicu su smjestili malog Isusa, Mariju i Josipa, Tri kralja, anđele, pastire i ovce. Po prvi puta lutku su zamijenili malim ‘glumcem’ te je uloga Isusa pripala 8-mjesečnom Matiji.

“Večeras po drugi put imamo prikaz živih jaslica. Projekt smo započeli prošle godine, a nastavili ove jer je prošli put bio više nego dobar odaziv naših mještana i mještana naše župe. Poslije ovoga je druženje u Društvenom domu gdje ćemo imati kuhano vino, fritule i još neke delicije”, ispričao je predsjednik Turopoljske tradicije Filip Margić.

Za blagdansko raspoloženje i božićne pjesme pobrinulo se Hrvatsko seljačko pjevačko društva Lipa koje je, nakon što je ugašeno 1937., ove godine ponovo pokrenuto.

“Ja već drugu godinu zaredom predstavljam lik Marije Djevice i drago mi je što sam od svih mještana baš ja dobila tu ulogu. Lijep je osjećaj kada se s mještanima ovako u vrijeme Došašća pripremamo za Božić”, ispričala je mještanka koja je utjelovila ulogu Bogorodice.

“Jako mi se sve sviđa i hvala svima na trudu kaj su to lijepo organizirali. I treba nešto da se događa. Život je prekratak i moramo se družiti”, komentirala je mještanka Ruža.

Galerija fotografija