Prijava

Vaša prijava

FOTO Božićna bajka u Rožincu


Najstarija i najukrašenija ulica u Buševcu večeras se pretvorila u prekrasnu šetnicu. Domaćini su se potrudili udahnuti pravi blagdanski duh Rožincu, a bezbroj lampica raznoraznih boja stvaralo je prekrasnu kulisu. Brojni posjetitelji uživali su domaćim kolačima, kuhanom vinu, čaju i pečenim kobasicama.

26.12.2017. Buševec – Božić u Rožincu. Foto: Anes Šuvalič/Cityportal.hr

„Već četiri godine organiziramo ovu manifestaciju. Pokrenuli smo je na prijedlog jednog našeg člana koji se vratio iz Švicarske i prvi u ovoj ulici počeo ozbiljno ukrašavati svoju kuću. Vrlo brzo i drugi su se pridružili pa smo odlučili to iskoristiti kako bi organizirali manifestaciju Božić u Rožincu. Cilj nam je bio okupiti mještane i njihove goste nakon Božića, kako bi se svi zajedno podružili i ocijenili najbolje božićne kolače, kao i najljepše okićenu kuću“, rekao nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge Moj Buševec.

26.12.2017. Buševec – Božić u Rožincu. Foto: Anes Šuvalič/Cityportal.hr

Buševčanima je pošlo za rukom dovesti i snijeg u Turopolje, u kojem su najviše uživali najmlađi posjetitelji. Naime, za stvaranje snijega bio je zadužen stroj koji su organizatori nabavili kako bi bar na trenutak stvorili zimski ugođaj u neobično toploj zimskoj noći.

„Klincima je jako interesantan umjetni snijeg. Sve je jako lijepo i uređeno, lampice su na svakom koraku. Moram priznati da su se domaćini zbilja potrudili“, otkrila nam je Mirna iz Zagreba.

26.12.2017. Buševec – Božić u Rožincu. Foto: Anes Šuvalič/Cityportal.hr

Rožinec noću svidio se i Nikoli iz Siska. „Prvi put sam ovdje i nisam ni znao da ova manifestacija postoji, ali stvarno je fenomenalno ovdje. Oduševljen sam. Ovdje smo u gostima kod gospođe Branke i jedva čekam da probamo njezine kolače“, objasnio je Nikola.

26.12.2017. Buševec – Božić u Rožincu. Foto: Anes Šuvalič/Cityportal.hr

Kristina iz Buševca odlučila iskoristiti toplu noć i s obitelji uživati u prekrasnom prizoru najokićenije ulice u njezinom mjestu. „Fenomenalno je. Svake godine sve bolje i bolje. Ulica je toliko okićena da se to može iz daljine zamijetiti. Ovo je odličan event i za djecu i za nas te veliko događanje za naše malo selo“ istaknula je Kristina.

Galerija fotografija