Prijava

Vaša prijava

Otkriven pravi datum osnivanja prve čitaonice u Velikoj Gorici


U povodu Dana Gradske knjižnice Velika Gorica, koji će u knjižnici obilježiti 3. siječnja, svi novi članovi mogu se besplatno upisati i postati članovi goričke čitalačke obitelji. Upis je besplatan za sve koji se na taj dan prvi put upisuju u knjižnicu, a mogu to učiniti u sva tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, Područnoj knjižnici Galženica i Dječjem odjelu.

“U 2018. godini po prvi put obilježit ćemo Dan Gradske knjižnice Velika Gorica već početkom godine, umjesto dosadašnjeg tradicionalnog obilježavanja 3. ožujka. Što se promijenilo u odnosu na prethodne godine? Došlo je do jednog, za našu knjižnicu vrlo važnog otkrića! Naime, tijekom svojih istraživanja građe u Hrvatskom državnom arhivu gospodin Aleksandar Božić sasvim je slučajno među nerazvrstanim materijalima pronašao dokument za koji smo smatrali da će uvijek ostati zagubljen. Riječ je o pravilima Prve čitaonice u Velikoj Gorici datiranima 3. siječnja 1886. Sada je pred nama dokaz da je knjižnica zapravo osnovana već u siječnju, a ne u ožujku”, objasnili su iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Još jedna novost je da od 1. siječnja besplatan upis i obnovu članstva imaju i svi građani stariji od 75 godina, koji će tako moći koristiti sve usluge knjižnice,čitati dnevni tisak i posuđivati knjige na svim lokacijama.