Prijava

Vaša prijava

Provjerili smo što se sprema Goričanima liberalizacijom cijena autoškola


Od Nove godine na snagu su stupile izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su donijele i liberalizaciju cijena autoškola. Vlada je tako ukinula minimalnu cijenu nastavnog sata, po kojoj je naniža cijena autoškola za kategoriju bila 5.700 kuna, bez liječničkog pregleda i ispita. Ovu promjenu autoškole su mogle iskoristiti za pojeftinjenje ili pak poskupljenje svojih usluga. U Dalmaciji, pišu neki mediji, autoškole su poskupile dok zagrebačke pak najavljuju pojeftinjenje.

Velikogoričke autoškole ipak su odlučile zadržati dosadašnju cijenu, a ona za B kategoriju iznosi 5.925 kuna i dodatnih 125 kuna za korištenje auta na ispitnom satu. Osim toga, budući vlasnik vozačke dozvole morat će još platiti liječnički pregled i ispite, zbog čega je cijena minimalno oko 7.400 kuna.

“Autoškole su jako protiv liberalizacije jer ta cijena je formirana prije sedam ili osam godina i od tada se nije mijenjala, već se samo mijenjao PDV i cijena ispita. Mi mislimo da cijena uopće nije visoka, već da treba čak i ići gore. Ovim zakonom htjeli su povećati kvalitetu rada, ali mi mislimo da će se dogoditi suprotno”, objasnio je Miroslav Vrabac, voditelj u Autoškoli Galek N.B..

Iz Autoškole Gorica – Stop također su nam potvrdili da cijene neće mijenjati jer je sadašnja optimalna kako bi pokrili cijenu rada. U suprotnome bi, kažu, morali zakinuti radnike i polaznike.

“Sigurno cijene dole neće ići, samo gore mogu ići. Ako netko spusti cijenu, neće moći pružiti ono što treba. Sat vožnje kod nas je 150 kuna s PDV-om, to znači 120 kuna s kojih trebate podmiriti i instruktora, auto, benzin, režijske troškove i sve ostalo”, ispričao je Miljenko Bevanda, voditelj Autokluba Velika Gorica.

Hoće li nepromijenjena cijena autoškola u našem gradu dio budućih goričkih goričkih vozača odvesti u zagrebačke autoškole, tek će se vidjeti…


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU