Prijava

Vaša prijava

FOTO Potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta Aglomeracije Velika Gorica


Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor VG Vodoopskrbe Nikica Visković, potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“ te ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije.

“Višegodišnji napor prije svega vodstva Velike Gorice i njihovih službi konačno je urodio plodom. Riječ je o jednoj od većih aglomeracija u Republici Hrvatskoj. U narednim godinama na području Gorice svjedočit ćemo vrlo opsežnim građevinskim radovima za koje se nadam da će završiti do 2020. godine. Na taj način ćemo svjedočiti i o puno većoj kvaliteti života na području grada”, izjavio je ministar Ćorić.

04.01.2018.-Velika Gorica-Potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekta Aglomeracije. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

“Ovaj projekt pokazuje kako je Velika Gorica grad visokog standarda. U pitanju je EU projekt na kojeg smo iznimno ponosni. Želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji, kao i građanima koji su svih ovih godina bili dobar partner i imali razumijevanja da je projekt na dobrom putu”, rekao je gradonačelnik Barišić.

Projekt je vrijedan 500 milijuna kuna, a predviđa izgradnju modernog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, 145 km nove mreže odvodnje na području Velike Gorice, rekonstrukciju 14 km zastarjelih kanalizacijskih kolektora i 48 novih crpnih stanica.

Najveći dio novca, čak 70 posto, osigurano je iz fondova Europske unije, dok će ostatak od 30 posto sufinancirati Republika Hrvatska i Grad Velika Gorica. Riječ je o strateškom projektu koji će zaštititi izvore pitke vode, jer će septičke jame koje i danas koriste mnoga gorička domaćinstva postati dio nekog prošlog vremena.

04.01.2018.-Velika Gorica-Potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekta Aglomeracije. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

“Hrvatske vode su naišle na dobre partnere. Natječajne dokumentacije su spremne, tako da u idućih nekoliko mjeseci očekujemo da će se provesti i nabava. Građani će imati velike koristi od tog projekta. Čak 15 tisuća novih stanovnika bit će priključeno na sustav javne odvodnje i pritom Veliku Goricu dovesti na 90-postotnu priključenost na kanalizaciju”, napomenuo je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Aglomeracija Velika Gorica ujedno je i najveći komunalni projekt u povijesti grada, koji će omogućiti besplatni kanalizacijski priključak za 5.000 goričkih domaćinstava, ali i potpunu sanaciju oko 80 kilometara prometnica.

 

Galerija fotografija:


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU