Prijava

Vaša prijava

Djeca mogu drugoj djeci pokloniti knjige i slikovnice koje više ne trebaju


Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

U projekt se uključila i Gradska knjižnica Velika Gorica, koja je pozvala mališane i njihove roditelje da do 14. veljače na Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica i u Područnu knjižnicu Galženica donesu slikovnice koje su ‘prerasli’ kako bi ih knjižnica proslijedila potrebitim ustanovama u kojima borave djeca. Naziv akcije je ‘Čitam, dam, sretan sam!’-

“U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala”, kažu iz knjižnice pozivajući se na UNICEF-ovo istraživanje.