Prijava

Vaša prijava

Županija će i ove godine sufinancirati liječenje u Naftalanu


Zagrebačka županija sufinancirat će ove godine liječenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

Tako će za tijekom ove godine 100 hrvatskih branitelja proći medicinsku rehabilitaciju u trajanju od 10 dana, a za što je osigurano 333.500 kuna.

„Navedena sredstva povećana su za 33.500 kuna u odnosu na prošlu godinu, a bit će dostatna za liječenje 10 branitelja više nego prošle godine. Inače, prethodnih pet godina kroz rehabilitaciju u Naftalanu je prošlo više od 340 branitelja s područja Zagrebačke županije“, poručili su iz Županije.

Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 100 tisuća kuna, a desetodnevnu rehabilitaciju proći će 30 vatrogasaca.

Liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150 tisuća kuna.

„Petu godinu zaredom nastavljamo s ovim programom koji nailazi na izvrstan odaziv kod naših žitelja oboljelih od psorijaze, naročito u braniteljskoj i vatrogasnoj populaciji, stoga smo i odlučili povećati sredstva ove godine“, rekao je župan Stjepan Kožić.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac zahtjeva možete pronaći ovdje.