Prijava

Vaša prijava

FOTO Lukavec dobiva Trg monsinjora Ladislava Loine, čekaju se ruke gradskih vijećnika


Na 6. sjednici Gradskog vijeća u srijedu, 7. ožujka, vijećnici će odlučivati o prijedlogu Mjesnog odbora Lukavec o imenovanju Trga monsinjora Ladislava Loine, na zelenoj površini između Školske i Turopoljske ulice.

Foto: Google-Street View

Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradskog vijeća prijedlog je već jednoglasno podržao. Suglasnost za imenovanje dalo je i Pastoralno i ekonomsko vijeće Župe Majke Božje Fatimske.

Iz Mjesnog odbora ističu kako je monsinjor Loina u 50 godina predanoga rada ostavio trajan trag, ne samo u Lukavcu, već i u cijelom Turopolju. Očekuju da će se na prostoru trga mještani odmarati i družiti.

“Msgr. Ladislav Loina bio je ne samo omiljeni svećenik, nego i osoba koja je svojim zalaganjem, djelima ali i dobrim duhom dao jako puno za naš Lukavec i za cijelo Turopolje. Upravo iz tog razloga odlučili smo mu na ovakav način odati počast za sve učinjeno. Park naravno želimo urediti kako bi između ostalog stvorili i jedno ugodno mjesto za naše sugrađane povoljno za druženje, odmor, šetnju i slično. Drago nam je da ćemo u Lukavcu dobiti i urediti prvi park koji će biti na korist svima – od onih najmlađih do najstarijih te se zahvaljujemo Gradu na čelu s gradonačelnikom sto su ovakav naš prijedlog svesrdno prihvatili”, kaže predsjednik Mjesnog odbora Lukavec Andrija Rotim.

Inače, Mjesni odbor najprije je želio da trg bude smješten ispred društvenog doma, ali od toga su odustali nakon što je struka rekla da za tu namjenu prostor nije primjeren.


Županijsko Natjecanje iz matematike

2.IRE na Festivalu znanosti