Prijava

Vaša prijava

Gorički vodotoranj u konkurenciji za najljepšu Baumit fasadu Europe


Gorički vodotoranj natječe se za najljepšu Baumit fasadu Europe u kategoriji “Thermal Renovation”, odnosno energetska obnova. Kako bi ušao u finale natjecanja Life Challenge 2018., najveći vrh Velike Gorice mora javnim glasovanjem ući među šest najljepših zgrada u svojoj kategoriji. U tome mu mogu pomoći i sami Goričani. Svoj glas za najljepšu fasadu, građani mogu dati na poveznici vodotoranj – prepoznatljiv simbol Velike Gorice.

“Izuzetno sam ponosan što smo uspjeli kandidirati vodotoranj, a još više na posao koji smo napravili – ne samo u osiguravanju boljeg i kvalitetnijeg doma za naše građane, već i u brendiranju Velike Gorice i njezinom međunarodnom predstavljanju. Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica intenzivno radi na širenju projekta energetske učinkovitosti, ali i na promoviranju grada i njegovu pozicioniranju na energetskoj karti Europe. Ovo je dodatni korak s kojim Veliku Goricu stavljamo u rang 27 europskih Baumit zemalja, a glas o Velikoj Gorici u kontekstu energetske obnove došao je već i do Kine. Ovo je veliko postignuće za naš grad, zato pozivam sve Velikogoričane da nam se pridruže u natjecanju i da svojim glasom osiguraju pobjedu našeg vodotornja – najvećeg vrha Velike Gorice na europskom tržištu”, kazao je Tomislav Landeka, direktor Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica povodom ulaska u prestižno natjecanje.

Za najljepše fasade mogu glasovati ljudi iz svih 27 europskih Baumit zemalja, a natjecanje traje do 27. ožujka. U tom razdoblju, i Velikogoričani mogu glasovati za vodotoranj. U travnju će se odabrati 6 najljepših objekata iz svake kategorije te će predstavnici biti službeno pozvani na veliko finale u Bratislavu, koje će se održati u lipnju.

Podsjetimo i kako je investicija obnove vodotornja koštala više od 3,5 milijuna kuna, a s 1,3 milijuna kuna ju je sufinancirao i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Osim Fonda, projekt su financijski podržali i Grad Velika Gorica s iznosom od 150 tisuća kuna, te VG Vodoopskrba d.o.o. s oko 100 tisuća kuna.

“Energetska obnova vodotornja, koju je provodilo Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica, donijelo je vodotornju novo ruho, ali i fasadu koja jamči bolju energetsku isplativost, manje energetske račune građanima te kvalitetniji i topliji dom. Energetska obnova podrazumijeva obnovu vanjske ovojnice zgrade, fasada, stolarija i izolacija ravnog krova zgrade u cijelosti što je podrazumijevalo temeljite i sveobuhvatne radove”, dodao je Landeka.