Prijava

Vaša prijava

Stjepan Kožić podnio ostavku na sve funkcije u HSS-u


Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, na izbornoj skupštini ŽO HSS-a Zagrebačke županije podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a te se nije ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije stranke. U svom današnjem govoru na skupštini u Samoboru pojasnio je kako s navedenih funkcija odlazi zbog sve veće centralizacije stranke, isključenosti iz odlučivanja o stranci i neodgovornog financijskog poslovanja stranke.

“Zabrinut sam onim što se događa s našom strankom na nacionalnoj razini, a na probleme koje HSS ima upozoravam već nekoliko godina. 2016. godine podržao smo predsjedničku kandidaturu Kreše Beljaka, za kojeg sam vjerovao da može zaustaviti negativan trend i vratiti stranci utjecaj koji je imala u vrijeme Stjepana Radića, Vlatka Mačeka te Jože Pankretića. Njegovu kandidaturu podržao sam i time što sam prihvatio mjesto potpredsjednika, vjerujući da na taj način mogu i sam pomoći u obnovi stranke. Vjerovao sam i uvijek govorio da se stvari mogu mijenjati jedino ako se uključiš i daš svoj doprinos, ali sad vidim da je to prema potezima predsjednika Kreše Beljaka jednostavno nemoguće”, između ostaloga je kazao Kožić i dodao kako se osjeća prevareno jer se nisu ispunila Beljakova obećanja.

“Osjećam da u takvoj situaciji ne mogu više obnašati dužnost predsjednika ŽO HSS, kao ni dužnost potpredsjednika stranke. Ukoliko me se ne izbaci zbog moje iskrenosti, ostajem član HSS-a za kojeg živim i radim već 22 godine, a na sve svoju dužnost potpredsjednika HSS-a dajem ostavku. Posvetit ću se u potpunosti svojim dužnostima župana”, na kraju je objasnio Stjepan Kožić.