Prijava

Vaša prijava

Župan Kožić podnio ostavku na sve funkcije u HSS-u


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika HSS-a i nije se kandidirao za predsjednika županijske organizacije stranke.

Kožić je u govoru na izbornoj skupštini u Samoboru, koji je objavio na svojoj web-stranici, pojasnio da s funkcija odlazi zbog sveće centralizacije stranke, isključenosti iz odlučivanja o stranci i neodgovornog financijskog poslovanja stranke.

Kazao je da je politika HSS-a na nacionalnoj razini nejasna, da su stavovi predsjednika stranke zbunjujući, kontradiktorni i neusklađeni, da se statutarnim odlukama stranka promijenila nagore, a da su organizacijama oduzeta financijska sredstva za političke aktivnosti.

Kritizirao je Kožić financijsko poslovanje HSS-a istaknuvši da je stranka proteklu godinu zaključila s milijun kuna u minusu, a da je u nekoć demokratski organiziranu stranku na mala vrata uvedena autokracija.

“Osjećam da u takvoj situaciji ne mogu više obnašati dužnost predsjednika ŽO HSS, kao ni dužnost potpredsjednika stranke. Ukoliko me se ne izbaci zbog moje iskrenosti, ostajem član HSS-a za kojeg živim i radim već 22 godine, a na sve svoju dužnost potpredsjednika HSS-a dajem ostavku! Posvetit ću se u potpunosti svojim dužnostima župana i nastaviti voditi našu Zagrebačku županiju odgovorno i uspješno kao i dosada”, poručio je Kožić.

Kožić je rekao da je za njegovog mandata Zagrebačka županija postala vodeća gospodarska inovativna regija te da su investicije konstanta, a ne iznimka. Zagrebačka županija, rekao je, ima najveći rast zaposlenosti od svih županija u Republici Hrvatskoj. Nastojanja su potvrđena, dodao je, priznanjem “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Facebook/Stjepan Kožić