Prijava

Vaša prijava

Marijana Petir organizira Natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu


Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke Marijana Petir treću godinu zaredom organizira Natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednice. Prijaviti se mogu poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života sa svojim projektima ili operativnim konceptima, a koji su tijekom 2017. godine ili završeni ili u provedbi.

“Cilj je natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao”, istaknula je Petir.

Natječaj je otvoren do 31. ožujka, a nakon toga će stručno povjerenstvo odabrati pobjednika, ali i 10 najboljih projekata. Sve njih zastupnica Petir će ugostiti u Bruxellesu, gdje će se imati priliku upoznati s radom europskih institucija i susresti mlade poljoprivrednike iz cijele Europe. Osim toga, pobjednika će nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna.