Prijava

Vaša prijava

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika


Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija


HKZP na AIRVG 2018