Prijava

Vaša prijava

Tvrtka Iverpan otvorila novi proizvodni pogon


Tvrtka Iverpan, koja se 25 godina bavi proizvodnjom pločastih elemenata za namještaj, otvorila je u Donjoj Zelini novi proizvodni pogon.

Sa osam strojeva za raskrajanje iverice i lijepljenje rubnih traka te robotiziranim vertikalnim skladištem, u njegovu je gradnju i opremanje uloženo oko 30 milijuna kuna. Povrat sredstava, kroz EU fondove, iznosi oko 11 milijuna kuna.

„Put je, tijekom proteklih 25 godina, bio težak i naporan, ali isplatio se. Pokazali smo da i kod nas možemo ugraditi i koristiti najmoderniju tehnologiju kako bi ona bila u službi čovjeka. Na tome posebno zahvaljujem Regionalnoj razvojnoj agenciji Zagrebačke županije koja nas je uspješno provela kroz labirinte europskih fondova i administracije koja je, za dobivanja europskoga novca, bila nužna – naglasio je Vladimir Findri, vlasnik Iverpana.

Novi proizvodni pogon prostire se na 3000 četvornih metara i osnova je daljnjeg širenja tvrtke.

„Do sada smo bili fokusirani na sjeverozapadnu Hrvatsku. Sada je došlo vrijeme da iskoračimo i šire, za početak unutar Hrvatske, a potencijalno i u zemlje regije. Bez ovoga pogona to ne bi bilo moguće“, rekao je Mladen Jambrović, član Uprave Iverpana. Novi pogon zaposlio je i nove radnike. Sa 122, prije njegova otvorenja, broj zaposlenih povećan je na 165.

„Ovo je konkretan primjer kako se europskim sredstvima mogu otvoriti nova radna mjesta. Ovaj pogon je i dokaz da male sredine mogu iznjedriti nešto što i puno većima i razvijenijima može biti primjer. Posebno mi je drago što je konzultant u ovome projektu bila naša Regionalna razvojna agencija, koja je očito uspješno odradila još jedan posao“, rekao je župan Stjepan Kožić, dodavši da raduje što je u pogon ugrađena trenutno najmodernija tehnologija.