Prijava

Vaša prijava

U planu je energetska obnova zgrade goričkih srednjih škola


Predstavnici goričke Zajednice sportskih udruga, na čelu sa predsjednikom Goranom Kovačićem te ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica Stjepan Kos, održali su radni sastanak sa županom Stjepanom Kožićem i njegovim suradnicima na temu obnove i uređenja srednjoškolske sportske dvorane.

Dvorana osim za tjelesnu i zdravstvenu kulturu koristi i za utakmice pojedinih klubova, no ona u sadašnjem stanju ne zadovoljava uvjete za njihovo odigravanje. “Došli smo vidjeti što to treba učitiniti i nabaviti kako bi se utakmice mogle odvijati na jednom višem nivou. Sredstva za tu namjenu biti će osigurana iz županijskog proračuna, a u pitanju je oko 180 tisuća kuna, istaknuo je župan Kožić. U dvoranu bi se trebao uvesti internet koji je potreban za određene utakmice, kao i sportska oprema za što bolje i kvalitetnije odrađivanje treninga i odigravanje samih utakmica.

24.05.2018. – Velika Gorica – Radni sastanak u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

“Svaki napredak na području našeg Grada je uvijek dobrodošao i zahvalni smo na njemu. Ono što je bitno je da su konkretizirani i postignuti dogovori i rokovi kako bi se zadvoljili standardi koji su potrebni za odigravanje utakmica sportaša. Sukladno tome, na dobitku su i učenici 4 srednjih škola koji će također dobiti bolje uvjete za održavanje tjelesne i zdravstvene kulture, rekao je Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika.

Župan Kožić spomenuo je i kako je županija početkom travnja napravila projekt energetske obnove zgrade škole i sportske dvorane vrijedan 28,7 milijuna kuna. “Projekt ćemo prijaviti na natječaj Ministarstva graditeljstva od kojeg bi mogli dobiti oko 50 posto bespovratnih sredstva, a ostatak će morati osigurati sama županija, dodao je Kožić.