Prijava

Vaša prijava

FOTO Velika Gorica i Seoul od rujna će biti povezani tri puta tjedno


Korean Air, najveći zrakoplovni prijevoznik iz Južne Koreje koji leti prema 123 destinacije i spaja 43 zemlje svijeta, od rujna ove godine tri će puta tjedno povezivati glavni južnokorejski grad Seoul i Veliku Goricu, i to do kraja ljetnog i u zimskom redu letenja. Zrakoplovna linija bit će izravna do kraja ljetnog reda letenja, dok će od zimskog u povratku ići preko Züricha (Seoul-Velika Gorica-Zurich-Seoul).

Seul, glavni i najveći grad Republike Koreje

Korean Air će za Veliku Goricu u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus A330-200 i to utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom iz Seoula (ICN) u 11:05, dolaskom u Veliku Goricu u 15:45. Iz Gorice će povratak biti u 17:00 te dolazak u Seoul idućeg dana u 10:30.

Od zimskog reda letenja Korean Air će letjeti zrakplovom tipa Boeing 787-9 – Dreamliner kapaciteta 269 sjedala. Linija će letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom sa polaskom iz Seoula u 11:25, dolaskom u Veliku Goricu u 14:55, iz Zagreba avion će ići za Zurich u 17:00, doći će u Zurich u 18:40 odakle će u 20:55 ići prema Seoulu u koji dolazi u 15:35.

Ovo je već treća cjelogodišnja linija iz Velike Gorice prema Aziji. Emirates leti jednom dnevno za Dubai te Qatar Airways dva puta dnevno za Dohu.

Nova zrakoplovna linija dolazi u vrijeme našeg turističkog „booma“ te značajnog povećanja broja turista iz Južne Koreje – njih gotovo pola milijuna posjetilo je Hrvatsku prošle godine. To će značiti i dodatno povećanje prometa Zračne luke Franjo Tuđman koje se kontinuirano bilježi od otvorenja novog putničkog terminala.


Izlet u Čičku Poljanu