Prijava

Vaša prijava

Jedan od najljepših vrtova s Floraart-a nalazi se u Velikoj Gorici


Vrt obitelji Dianežević osvojio je nagradu za najljepši vrt veličine iznad 500 četvornih metara na nedavno održanoj manifestaciji „Floraart“. Uređivati vrt počeli su još davne 2000-te godine, a danas se proteže na dvije lokacije u Teslinoj i na Turopoljskom gruntu. Komisija sastavljen od stručnjaka na botaniku i hortikulturu posjetio je obje lokacije i ocjenjivao  kvalitetu biljaka, njihovo zdravstveno stanje, održavanje samog vrta, kao i kvalitetu trave.

„Mi smo prije dvije godine bili prvaci do 500 metara četvornih. Važno je naglasiti da je ovdje riječ o nadgradi s međunarodne izložbe, što Floraart je. Ponosni smo što smo u tako jakoj konkurenciji uspjeli smo osvojiti prvo mjesto“, rekao nam je Stjepan Dianežević.

Dianeževići su najponosniji na svoje impozantne cedrove stare osam godina, čija je vrijednost procijenjena na više tisuća eura. No, svega toga ne bi bilo bez velikog odricanja.

„U vrtu smo od početka godine, koliko su to vremenski uvjeti dopuštali. Dnevno smo u njemu preko četiri sata, a samo ove godine u biljke za vrt uložili smo preko 11 tisuća kuna“, otkrio nam je Stjepan.

Nagrađeni vrt otvoren je za javnost i mogu ga vidjeti svi posjetitelji Turopoljskog grunta u Lomničkoj ulici.