Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica mogla bi dobiti nacionalni stadion


Premijer Andrej Plenković izjavio je: “Vidjeli ste kako izgleda stadion u Moskvi. U budućnosti moramo pronaći dugoročno rješenje za nacionalni stadion. Kad, ako ne sada? Hrvatska reprezentacija to zaslužuje, tako bi poslali poruku mladim nogometašima da se i dalje bave sportom.“

Velika Gorica spremna je prihvatiti tu ideju i dati Vatrenima nacionalni stadion.

„Iskazana namjera za gradnjom nacionalnog nogometnog stadiona ima punu potporu Grada Velike Gorice i mene kao gradonačelnika. S naše strane, a sve u koordinaciji sa Vladom RH i nadležnim institucijama, učinit ćemo sve što je potrebno da se taj projekt i realizira u našem gradu“- izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Lokacija nacionalnog stadiona u Velikoj Gorici

Nema sumnje da je Velika Gorica idealna lokacija za izgradnju nacionalnog nogometnog stadiona. Blizina glavnog grada Zagreba, Zračna luka dr. Franjo Tuđman, izvrsna cestovna i željeznička povezanost, te novi smještajni kapaciteti čine Veliku Goricu pogodnom za održavanje utakmica naše reprezentacije i dolazak velikog broja navijača.

„Želim istaknuti kako smo u Velikoj Gorici posljednjih godina investirali velika sredstva u izgradnju sportske infrastrukture. Završava se izgradnja gradskog bazena, izgrađena je sportska trenažna dvorana, izgradili smo prvi u nizu fitness parkova, uređuju se sportski domovi i kombinirana igrališta u naseljima… Gradski stadion na kojem će uskoro biti završena rasvjeta, već je sada mjesto na kojem se nalazi U21 reprezentacija.  Nacionalni stadion zaokružio bi sportsku infrastrukturu u gradu“ zaključio je Barišić i dodao kako postoje zemljišta i prostorni planovi koji mogu realizirati projekt.

Naime, samo zemljište oko sadašnjeg gradskog stadiona ima mogućnost širenja do više od 300.000 četvornih metara površine, a prometna infrastruktura je na najvišoj razini.