Prijava

Vaša prijava

U školske klupe u ponedjeljak će sjesti 721 prvašić


U ponedjeljak počinje nova školska godina, a školske klupe će po prvi put zasjesti 721 prvašić, odnosno njih 29 više u odnosno na prošlu godinu. Kako kaže gradonačelnik Dražen Barišić, Grad je i ove godine osigurao svim goričkim osnovnoškolcima besplatne udžbenike i radne bilježnice.

„Ove godine to smo uradili u suradnji sa Zagrebačkom županijom. Što je dobro i vrijedno spomenuti. Uspio se postići dogovor da svi školarci s područja Zagrebačke županije dobiju besplatne udžbenike i radne bilježnice. Našim roditeljima pomažemo i na taj način“, rekao je gradonačelnik.

Tijekom ljeta pokrenuti su projekti dogradnje i uređenja goričkih osnovnih škola.

„U tijeku su radovi na prilaznim putevima koji trebaju biti sigurniji i bolji, kao što je kod Osnovne škole Eugena Kumičića ovdje u centru Velike Gorice. Radi se ne samo na prilaznim prostorima, nego i na školskim dvorištima, unutarnjim prostorima, školskim dvoranama, primjerice u Područnoj školi Nikole Hribara u Donjoj Lomnici gdje smo uspjeli završiti cijeli objekt te smo jednu dvoranu preuredili u sportsku dvoranu. U drugim školama uređivali smo učionice za informatiku ili nešto drugo. U Habdeliću ćemo krenuti sa školskom kuhinjom koje nije bilo, a do te škole u unutarnjem atriju radimo novu biblioteku i tako stvaramo novi prostor za informatičke učionice“, dodao je gradonačelnik.

Kako kaže, osigurana su i sredstva za energetsku obnovu Osnovne škole Vukovina, a radovi bi trebali početi iduće godine. Projekt je vrijedan oko 9 milijuna kuna.


Donošenje dokumenata za upis u 1. razred-jesenski rok