Prijava

Vaša prijava

FOTO Velika Gorica i Seoul od sada povezani tri puta tjedno


Tradicionalnim vodenim pozdravom dočekan je prvi let južnokorejske aviokompanije Korean Air, koja od jučer tri puta tjedno spaja Veliku Goricu i Seoul.

Zrakoplovna linija bit će izravna do kraja ljetnog reda letenja, dok će tijekom zimskog reda letenja u povratku ići preko Züricha (Seoul-Velika Gorica-Zurich-Seoul). Tako će Korean Air će za Veliku Goricu u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus A330-200 i to utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom iz Seoula (ICN) u 11:05 sati, dolaskom u Veliku Goricu u 15:45 sati. Iz Velike Gorice povratak će biti u 17:20 sati te dolazak u Seoul idući dan u 11:30 sati. Od zimskog reda letenja Korean Air će letjeti zrakoplovom tipa  Boeing  787-9 – Dreamliner  kapaciteta 269 sjedala.

Zrakoplov će letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom s polaskom iz Seoula u 11:25 sati, dolaskom u Veliku Goricu u 14:55 sati, iz Zagreba će za Zurich kretati u 17:00 sati, doći će u Zurich u 18:40 sati, odakle će u 20:55 sati ići prema Seoulu u koji dolazi u 15:35 sati.

Foto: Josip Škof

„Izuzetno smo ponosni što naša nastojanja da Zagreb povežemo s Azijom cjelogodišnjim linijama te kontinuirano obogaćujemo ukupnu ponudu letova daju rezultate. Ova je linija, naime, već treća cjelogodišnja iz Zagreba prema Aziji, no otvara jedno potpuno novo tržište koje već itekako dobro poznaje Zagreb kao turističku destinaciju. Naime, prošle je godine gotovo pola milijuna turista iz Južne Koreje posjetilo Hrvatsku i zato vjerujemo kako će ova linija snažno pridonijeti nastavku pozitivnih prometnih rezultata koje Zračna luka Franjo Tuđman bilježi, ali i turističkim rezultatima i imidžu Zagreba“, kaže Jacques Feron, predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, podsjetivši da je Zračna luka Franjo Tuđman i ove godine zabilježila povijesne rezultate u prometu putnika, te je od početka godine do danas zabilježen kumulativni rast broja putnika od 9 %, u odnosu na prošlu godinu.

„Veseli nas uvođenje prve redovne linije prema Hrvatskoj, državi Jugoistočne Europe s izuzetno brzim turističkim rastom“, izjavio je Byung-Ryool Park, menadžer Korean Aira za Europu te nastavio: „Ova je linija most između Hrvatske i Koreje te će pridonijeti dodatnom rastu ekonomskog i turističkog prometa.“