Prijava

Vaša prijava

FOTO Mario Dilberović pokrenuo logopedski kabinet ‘Jezičak’


Nakon višegodišnjeg aktivnog sudjelovanja u projektima za mlade Velikogoričane i osnivanja nacionalnog medijskog projekta Logoped.hr, 25-godišnji Mario Dilberović danas je u Podbrežnici otvorio vrata vlastitog logopedskog kabineta ‘Jezičak’. Riječ je o prvom privatnom kabinetu takve vrste u Velikoj Gorici. Dilberović kaže kako se odlučio ući u poduzetničke vode i pomoći u zadovoljavanju potražnje za stručnjacima edukacijsko-rehabilitacijskog profila u našem gradu.

05.09.2018.-Velika Gorica-Otvoren logopedski kabinet Jezičak. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Nadam se kako je ovo početak jedne lijepe poduzetničke priče u Lijepoj Našoj, iz koje se nažalost mladi sve više iseljavaju. Ja ostajem u Velikoj Gorici gdje koliko vidim ima potrebe za mojom strukom. Jednogodišnjom studijom i analizom izvještaja dječjih vrtića i ostalih institucija koje u stručnoj službi imaju logopeda uočio sam veliku potrebu i nedostatak pokrivenosti upravo ove usluge. U logopedskom kabinetu za sada radim ja uz pomoć kolega suradnika, u timu imamo i psihologe koji će raditi procjenu. Pozivam sve da posjete našu internetsku stranicu jezicak.hr gdje mogu dobiti sve potrebne informacije“, kaže Dilberović, čiji se logopedski kabinet bavi individualnom i grupnom terapijom, logopedskom dijagnostikom i savjetovanjem roditelja.

„Najčešće pomoć traže roditelji djece predškolskog uzrasta koja imaju problema s izgovorom i artikulacijom. Naravno, tu su i djeca s teškoćama koja trebaju kontinuiranu i sveobuhvatnu rehabilitaciju, što logopedsku, što edukacijsko-rehabilitacijsku“, dodao je.

05.09.2018.-Velika Gorica-Otvoren logopedski kabinet Jezičak. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Arijana Mataga Tintor iz Grada Velike Gorice ističe kako 10 posto djece predškolske dobi treba pomoć logopeda, dok pravi problem nastane kada ta djeca krenu u školu, koja za razliku od vrtića nema zaposlenog logopeda.

„Bez obzira koliko se god trudimo i koliko god logopeda u gradu imamo zaposlenih, još uvijek je to nedostatan broj, naprosto zbog toga što su potrebe sve veće i veće. U našem Centru za djecu, mlade i obitelj imamo jednu logopedinju koja je izuzetno opterećena. Kod nje prioritet upravo imaju djeca koja idu u prve razrede osnovne škole, baš zato da se ne prekida tretman kojeg su dobivali u dječjim vrtićima. Zato je to bravo za Marija i za novi logopedski kabinet. Sigurna sam da će surađivati sa svim našim odgojno-obrazovnim ustanovama i nama kao gradskom upravom“, kazala je Tintor.