Prijava

Vaša prijava

Gorica ugostila radionicu o destinacijskom menadžmentu


Polaznici radionice u Centru za posjetitelje mogli o destinacijskom menadžmentu mogli su saznati kako kroz koordinaciju aktivnosti turističkih zajednica i agencija poboljšati finalni turistički proizvod, odnosno stvoriti prepoznatljivu turističku destinaciju. Predavanje im je održao Željko Trezner, savjetnik Upravnog odbora Udruge hrvatskih putničkih agencija.

19.09.2018. Velika Gorica – Radionica u TZVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Pristup destinacijskih menadžment kompanija je usmjeren prema tržištu posebnih interesa. Turopoljska drvena arhitektura, toga nema puno u svijetu. To je tema koja može zanimati građevinare i arhitekte. Mi znamo koje bogatstvo u toj baštini imamo. Problem je u tome što to nitko nije upakirao u gotov turistički proizvod, zbog kojeg bi netko došao u Turopolje“, rekao je Trezner.

19.09.2018. Velika Gorica – Radionica u TZVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

U modernom pristupu turizmu posjetiteljima je važno prezentirati specifičnosti turističke destinacije, a to zahtjeva osposobljene turističke djelatnike.

„Ako nemate nekoga tko voli tradicionalnu drvenu arhitekturu, a građevinar je ili arhitekta ili stolar te pri tome i dobar interpretator, vi nećete moći zapakirati i složiti tu priču. Sudionicima današnje radionice objasnit ćemo kako sustav turističkih zajednica može pomoći u tome da nađemo takve ljude, koji imaju specifične kompetencije i što učiniti da im pomognemo“, dodao je Trezner.

Foto: Vanja Stanojević

Predavanje je bilo namijenjeno predstavnicima turističkih zajednica središnje Hrvatske i turističkih agencija.

„Ovom edukacijom želimo promovirati suradnju javnog i privatnog sektora. Članica Udruge hrvatskih putničkih agencija i naša gorička agencija „Crv Tours“. Sudionici su oduševljeni veličinom Velike Gorice i njezinom uređenošću. Slobodno vrijeme između predavanja provest ćemo u hotelu Garden Hill i pokazati našim gostima kakvim smještajnim kapacitetima raspolaže Velika Gorica“, istaknula je Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice.

19.09.2018. Velika Gorica – Radionica u TZVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr