Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica obilježila Europski tjedan mobilnosti


Velika Gorica se i ove godine pridružila zajednici europskih gradova koji aktivno promoviraju održive i alternativne oblike mobilnosti tijekom Europskog tjedna mobilnosti.

Europski tjedan mobilnosti na lokalnoj razini otvorila je Udruga Ekoregija Velika Gorica, kroz organizaciju cjelodnevne Biciklijade VG-ZG-VG i Sajma eko-mobilnosti Eko-mobilni VG građanin. Biciklijadom se podsjeća na povezanost dva susjedna grada i putem novih biciklističkih staza, dok se na sajmu građanima omogućilo vidjeti i isprobati vožnju električnim automobilima, ali i ostalim oblicima električnih prometala. Ovakva javna događanja imaju za svrhu podsjetiti na brojne načine „čiste“ mobilnosti i održivog urbanog prometa, ali i pozvati na individualnu odgovornost svih građana kod izbora prijevoznog sredstva sa što manjom emisijom CO2.

Foto: Udruga Ekoregija Velika Gorica

Nastavak Europskog tjedna mobilnosti u Velikoj Gorici je službeno obilježen s više od 15 različitih aktivnosti, gdje se ističe i Dan jednakih mogućnosti osoba s invaliditetom za promociju tematike koja je ujedno jedan od glavnih fokusa ove europske inicijative.

Foto: Udruga Ekoregija Velika Gorica

Predsjednik Udruge Ekoregija Velika Gorica Josip Kolarec izrazio je svoje zadovoljstvo odazivom te uputio poziv na pridruživanje budućim aktivnostima Ekoregije kako bi zajednički ostvarili još veći pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu kroz poboljšanje kvalitete života i okoliša.