Prijava

Vaša prijava

Slučaj ‘Gdje živiš’: Napadaju me zbog mojeg istupa u Saboru!


Na redakcijski mail stigao nam je dopis Stjepana Pukšića, u kojem optužuje šefa goričkog MOST-a i gradskog vijećnika Marka Šimca za nezakonito obnašanje dužnosti gradskog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice.

Pukšič tvrdi da Šimac već godinama živi u Zagrebu, u Ulici Božidara Magovca, a fiktivno je prijavljen na adresi u Novom Čiču.

– Jasno mi je da gradske službe nisu ovlaštene utvrđivati gdje doista žive vijećnici, već je to posao policije, ali želim da mi se odgovori da li gradske službe imaju saznanja o tome da vijećnik Šimac ne živi na adresi na kojoj je prijavljen – pita se Pušić.

Dopis je , osim medijima, poslao i Službi Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, Uredu gradonačelnika Grada Velike Gorice i Policijske uprave zagrebačke.

Kontaktirali smo prozvanog gradskog vijećnika Marka Šimca, evo što on kaže na ove optužbe…

– To je stvar koju sam očekivao da će biti pokrenuta još tijekom proteklih lokalnih izbora. Moje prebivalište je prijavljeno u Novom Čiču, gdje sam živio dok nisam dobio posao u Plivi. Zbog posla, do Savskog Marofa na put sam trošio i do dva sata, bio sam prisiljen promijeniti adresu. Boravište sam na godinu dana prijavio u zagrebačkom naselju Vrbik – kazao je Šimac i dodao:

– Svi ti podaci poznati su gradskoj upravi, koja isplaćuje vijećničke naknade. Ovi napadi posljedica su moga posljednjeg istupa u Saboru, nema drugog razloga da se nakon tri godine poteže ovakva stvar. Kako to da tri godine znaju za to i nisu reagirali, nego to čine sada ni tjedan dana nakon pressice koja je uzdrmala stvari u goričkom HDZ-u?