Prijava

Vaša prijava

Vikend pun sporta: Košarkaši na Split, niželigaški oproštaj od jeseni


Jesen polako korača prema zimi, iako pogled kroz prozor baš ne nudi zimske obrise, no sportaši kažu da je doista tako… Niželigaši, naime, ovog vikenda igraju posljednja kola jesenskog dijela prvenstva, ostalo je još 90 minuta do početka zimske stanke, a i sva ostala prvenstva već su debelo odmaknula. Ali ajmo redom…

Nogometaši Gorice, apsolutni gradski sportski hit ove jeseni, slobodni su od prvenstvenih obaveza, ali to znači da miruju. Nakon što su nekoliko dana odmarali, pa sljedećih nekoliko trenirali, u subotu u 14 sati će i igrati. Protivnik će u prijateljskoj utakmici biti FK Krupa, klub iz Krupe na Vrbasu, mjesta u blizini Banja Luke. Riječ je o trenutačno posljednjoj momčadi najvišeg ranga BiH nogometa, no to neće biti i posljednja provjera uoči domaćeg ogleda s Istrom 1961 idućeg vikenda. Naime, u utorak u Veliku Goricu dolazi drugoligaš Lučko, pa će trener Jakirović moći rasporediti minutažu u ovih predstojećih 180 minuta.

Pola sata prije Gorice, u subotu u 13.30 sati, sa svojom će utakmicom krenuti trećeligaš Kurilovec. Na Udarnik stiže Trnje, koje je ispred Kurilovčana na tablici. Razlika je u tri boda, a ona se anulirati može već u ovom susretu, jer Kurilovec je u solidnoj formi u posljednjih nekoliko kola.

U četvrtom rangu natjecanja igra se 14. kolo, a evo kakav je raspored naših klubova.
subota, 13.30 sati: Dinamo (OO) – Gaj Mače
subota, 13.30 sati: Karlovac 1919 – Gradići
nedjelja, 13.30 sati: Odra – Vrapče

Posljednje kolo jeseni igra se u Jedinstvenoj županijskoj ligi, u petom rangu natjecanja, u kojem vodeće mjesto drži Lukavec.
subota, 14 sati: Klas – Polet
nedjelja, 14 sati: Rugvica Sava – Lukavec

Oproštaj od jeseni imat će i šestoligaši, točnije 1. ŽNL – Istok. Derbi se igra u Ivaniću, gdje vodeći Naftaš dočekuje drugoplasiranu momčad iz Kuča.

subota, 14 sati: Zvekovac – Vatrogasac
subota, 14 sati: Mraclin – Kloštar
subota, 14 sati: Naftaš Ivanić – Turopoljac
nedjelja, 14 sati: Mladost (O) – Lonja
nedjelja, 14 sati: Dinamo Hidrel – Oborovo
nedjelja, 14 sati: Meštrica – Buna
nedjelja, 14 sati: Ostrna – Ban Jelačić

U 2. ŽNL – Istok, najnižem rangu natjecanja, igra se 12. kolo.

nedjelja, 14 sati: Kupa – Ban Jelačić
nedjelja, 14 sati: Turopolje – Croatia
nedjelja, 14 sati: Mladost Obedišće – Posavec

Sadržajan vikend čeka nas i u goričkim dvoranama. Velik i zvučan protivnik dolazi košarkašima Gorice, koji u subotu od 18 sati igraju protiv Splita, svojevremeno trostrukog prvaka Europe. Splićani su ove sezone iznimno snažni, ali Goričani su rušenjem Cibone dokazali da su na svom terenu sposobni za velike stvari.

To tek trebaju dokazati rukometaši Gorice, koji su u prvih sedam kola ulovili tek jedan bod. U subotu od 19 sati u Velikoj Gorici gostuje Rudan iz Labina, klub koji se donedavno zvao Mladi rudar. Gosti su ove sezone vrlo dobri, drže četvrto mjesto s četiri pobjede u sedam utakmica… Na teren nešto ranije izlaze rukometašice Udarnika, koje nakon sedam kola u 2. HRL – Zapad imaju jednu pobjedu. Do druge će pokušati doći u subotu od 15.30 sati protiv druge ekipe zagrebačke Lokomotive.

Živo će biti i u svijetu odbojke, Azena u sedmom kolu prve lige idu na Drenovu, odbojkašice Velike Gorice u 1. B ligi gostuju u Sutinskim vrelima kod druge ekipe Olimpika u subotu u 20.30 sati, a odbojkaši Gorice u nedjelju gostuju kod Čazme.


Gorica za Vukovar