Prijava

Vaša prijava

Nema više pješačenja, autobus opet vozi u Lijeve Štefanke!


Velika se buka podigla oko “slučaja Lijevi Štefanki” posljednjih tjedana. Srećom, s pozitivnim posljedicama. Čim je do medija došla informacija da stanovnici toga kraja od 1. listopada, kad je zbog neisplativnosti ukinuta Autoturistova autobusna linija, moraju pješačiti čak šest kilometara do Žužić Brda, prve prometne veze sa svijetom, stvari su se počele pokretati s mrtve točke. Autobusna linija je vraćena u obliku u kakvom je i bila!

– Uvest će ponovno bus Autoturista koji će povezivati mjesto Lijevi Štefanki s ostalim ZET-ovim linijama. Bus će voziti samo radnim danom, a karta će nam biti deset kuna. Navodno bi trebala krenuti od 3. prosinca – rekao je Miroslav Blažeković, jedan od stanovnika, prenosi Jutarnji list.

Stanovnici su otišli na sastanak u Zagrebačku županiju i uspjeli riješiti svoj problem, iako će nakon svega reći da je ovo rješenje, ali ne i idealno rješenje.

– To nije ono što smo htjeli. Najbolje je rješenje da produlje liniju ZET-a za tih šest kilometara, no čelnici Zagrebačke županije rekli su da je to nemoguć scenarij jer ZET traži preveliku cijenu. Tako da, dobili smo pomoć, no to nije trajno rješenje – kaže Blažeković u razgovoru za Jutarnji.

Pokušat će, dodaje, organizirati sastanak s predstavnicima ZET-a, želi napraviti sve kako bi na kraju ipak došlo do željenog produljenja linije. Ako ih tamo uvjere da to stvarno nije moguće, morat će se pomiriti s ovom opcijom. Koja je, nema sumnje, neusporedivo bolje rješenje od onoga što su stanovnici Pokupskog proživljavali posljednja dva mjeseca.