Prijava

Vaša prijava

Buvljakuše uz pomoć djece skupljale za pužnicu maloj Anastasiji


Anastasija Petek ima četiri godine. Ova predivna djevojčica prije dvije godine je izgubila sluh i morala još je biti ugrađena pužnica kako bi njezin svijet, uz sliku, ponovno imao i ton. Međutim, potrebna joj je i druga pužnica, koja košta čak 157.000 kuna. Za jednu prosječnu hrvatsku obitelj, naravno, apsolutno previše. A druga pužnica joj je itekako potrebna, kako bi naučila govoriti i slušati kao njezini vršnjaci, kako bi imala što kvalitetniji život…

Za Anastasiju je tako pokrenuta humanitarna akcija kojom će dobri ljudi pokušati skupiti novac kako bi djevojčica već u siječnju mogla ići na operaciju. Uz sve ostale, u tu su se priču uključile i Buvljakuše, goričke humanitarke koje su za svoju misiju odredile pomaganje manje sretnima. Organizirale su humanitarni buvljak u OŠ Eugena Kumičića, prodavali su se božićni ukrasi koje su izradila djeca iz dječjeg vrtića Žirek, ali i iz škole koja je bila domaćin buvljaka.

– Odaziv je bio nešto manji nego prošle godine, ali mi smo zadovoljne nakon svega. Skupile smo određeni iznos, tu se radi o oko tri tisuće kuna, i taj ćemo novac proslijediti na račun humanitarne akcije – kazala nam je Sandra Božinović Barić, jedna od Buvljakuša.

Osim dječjih radova, prodavali su se i razni drugi ukrasi, a svakom kupnjom izravno se pomagalo malenoj Anastasiji.

– Hvala još jednom svima koji su sudjelovali, a posebno hvala djeci iz Žireka i OŠ Eugena Kumičića, koja su napravila zaista prekrasne vijence – istaknula je Božinović Barić i dodala:

– Svi koji žele doznati malo više o našem radu, mogu nas posjetiti u Božićnom selu, u kojem ćemo biti do 23. prosinca. Imat ćemo tombolu za djecu, razne igre, a sponzori su nam osigurali i lijepe nagrade. Bit će tu, naravno, i kutija za donacije, a sav prikupljeni iznos ponovno ćemo donirati nekome kome je to potrebno. A već na proljeće, prije Uskrsa, organizirat ćemo još jedan buvljak sličnog tipa.

Svi koji žele pomoći Anastasiji, mogu to učiniti uplatom na račun otvoren za ovu akciju:

HR0824020063103468033

Podaci o banci: Erste&Steiermarkische bank d.d., SWIFT: ESBCHR22

Obavezno upisati na uplatama: Donacija za zdravstvene potrebe – liječenje