Prijava

Vaša prijava

Oni su tu zbog svojih sumještana


Lomnički vatrogasci dobili su vrijednu donaciju od Grada i Vatrogasne zajednice. U njihovu garažu došlo je novo terensko vozilo, koje će služiti za manje intervencije na otvorenom.

– Mi smo jedno od najvećih i najstarijih društava u Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije. Mislim da zaslužujemo i imamo potrebu za takvim vozilom. U vozilo će se tijekom godine ugraditi visokotlačno modul i služit će za gašenje manjih požara na otvorenom – rekao nam je Ivica Stepanić, predsjednik DVD-a Donja Lomnica.

Upravo je neodgovorno paljenje korova i otpada na otvorenom uzrokovalo više od 100 požara na području naše županije. Članovi DVD-a Donja Lomnica izrazito su aktivni po tom pitanju i često provode akcije u kojima podižu svijest kod građana o važnosti opreza s vatrom.

– Izrazito je važno da građani kada se odluče na paljenje vatre na otvorenom obavijeste o tome vatrogasce. Vatra se smije paliti samo u kontroliranim uvjetima i važno je da vatrogasci u vašem susjedstvu znaju da palite, kako bi bili spremni za eventualnu reakciju u slučaju da stvari krenu po zlu – dodao je naš sugovornik.

Kultura vatrogastva njeguje se u Donjoj Lomnici od 1890. godine i generacije mještana sudjelovale su u radu Društva.

– Ovo je naš poziv. Svi smo mi dobrovoljci. Da sada zasvira sirena za uzbunu u trenutku bi se okupilo 20-tak članova, to vam garantiram. Srce vas vuče. Naši stariji članovi kada se oglasi sirena, govorim o osamdesetogodišnjacima, dođu pitati što se dogodilo. Ovo je ozbiljan poziv – otkrio nam je Lomničanin.