Prijava

Vaša prijava

Policija utvrdila velik broj prekršaja tijekom vikenda


Tijekom provođenja policijske vikend akcije 13 ciljanih prekršaja koji se odnose na četiri prekršaja vozača vožnje pod utjecajem alkohola, te devet prekršaja nepropisne brzine. Ostalih prekršaja iz domene prometa bilo je 17, što je zajedno doseglo okrugli broj 30!

Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa na 12 sati, a najviše je napuhao  35-godišnjak u subotu, 16.03.2019. oko 02,08 sati. Zaustavljen je u Ulici 153 brigade HV kod raskrižja s Ulicom Kušanec. Utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,69 promila te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog, nakon čega je isti bio smješten u posebne policijske prostorije do otrježnjenja.

Osim već ustaljenih vikend provjera, ovog vikenda pozornost je bila i na korištenju sigurnosnog pojasa, a kojom je utvrđeno 18 prekršaja nekorištenja istog.  Detektirana su bila tri putnika i 15 vozača. Naplaćeno je šest novčanih kazni, izdano pet Obavijesti o počinjenom prekršaju, te sedam Upozorenja, obavijestili su iz Policije.

Ovaj vikend nije prošao ni bez prometnih nesreća. Na goričkim prometnicama u vrijeme provođenja akcije desile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.