Prijava

Vaša prijava

Pijemo kvalitetnu turopoljsku vodu


Svjetski dan voda visoko je na agendi Ujedinjenih naroda i pod pokroviteljstvom, a obilježava se 22. ožujka svake godine diljem svijeta. Pitka voda sačinjava tek 1% sveukupne količine vode na našem planetu, zbog čega je izrazito bitno probuditi svijest sviju nas. VGVodoopskrba i Grad Velika Gorica svjesni su važnosti održivog upravljanja vodom i njenom kvalitetom, stoga su obišli vodocrpilište s velikogoričkim osnovnoškolcima kako bi se i naše najmlađe osvijestilo o važnosti očuvanja vode za piće.

Zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar istaknuo je kako u Turopolju pitke vode ima napretek, no budući da je riječ o globalno ograničenom resursu, od izrazite je važnosti uvesti najmlađe u svijet prava treće generacije.

– U Turopolju ležimo na vodi i možemo se podičiti kako i druge jedinice regionalne i lokalne samouprave crpe vodu od nas. Dovodimo djecu ovdje na vodocrpilište baš na Svjetski dan voda, kako bi djecu edukacijom već od predškolske do školske dobi osvijestili da se odgovorno odnose prema očuvanju vode kao pravu treće generacije – rekao je zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar.

Predsjednik uprave VGVodoopskrbe podsjetio je da je voda s goričkog vodocrpilišta iznimne kvalitete o čemu najbolje svjedoči HACCP sustav.

– Vodocrpilište Velika Gorica sastoji se od pet bunara iz kojih se voda crpi od pet do sedam metara pod zemljom. Pitkom vodom gradsko komunalno poduzeće opskrbljuje 97 posto građana grada Velike Gorice i susjednih općina, a cilj nam je doći na 100 posto opskrbe. Kvaliteta vode ovdje se svakodnevno provjerava, imamo i HACCP sustav koji nam dokazuje kako je naša voda visokog standarda, kvalitetna i bogata svim potrebnim mineralima- izjavio je  Predsjednik uprave VGVodoopskrbe, Tomislav Jelisavac.

Galerija fotografija

 

 


Javna ponuda Peršinovec